Yaz Aylarında Tatil Yapılabilecek 5 Yer | Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Turizm Rehberi
  4. Yaz Aylarında Tatil Yapılabilecek 5 Yer

Yaz Aylarında Tatil Yapılabilecek 5 Yer

Yaz Aylarında Tatil Yapılabilecek 5 Yer

Yaz ayları geliyor ve biliyoruz ki aklınıza “Yazın nereye gidilir ?” veya “Türkiye’deki en güzel tatil yerleri nereleridir?” diye sorular geliyor ve bunları sevdiğiniz kişilerle konuşuyorsunuz. Bu soruların cevabını sizin için bulduk ve derledik.

İşte Türkiye’deki en güzel 5 tatil yeri:

1.Kaş - Kalkan, Antalya

Türkiye’de yaz aylarında tatil yapılacak en popüler yerlerden biri olan Kaş, ülkemizin cennet köşesi olarak anılan Antalya’nın bir ilçesidir.

Butik bir tatil isteyenlerin ilk tercihlerinde olması gereken bu güzel yerde; muhteşem koylara düzenlenen tekne turları, dalış noktaları, güzel mi güzel plajlar yer alıyor. Likya yolu, Kaputaj plajı, hemen yanında olan Simena Antik Kenti, Gömbe Yaylası ve ilginizi çekebilecek pek çok güzellik ile sizleri karşılıyor.

Tüm yılın yorgunluğunu atabileceğiniz Kaş, Antalya merkezinden 3 saatlik yol uzakta bulunuyor. Toplu taşıma hizmeti ile veya özel araçla gidebilmenizin yanında Antalya araç kiralama hizmeti de alabilirsiniz. Antalya havalimanında bulunan Cizgi Rent a Car ofisimizden kolaylıkla araç kiralayıp Kaş’a doğru yola çıkabilirsiniz.

2.Bodrum, Muğla

Yaz aylarında tatil yapılacak yerlerde en çok tercih edilen yerlerden birisi de elbette ki Bodrum’dur. Sadece deniz ya da kumsalları ile ön plana çıkmakla kalmayıp binlerce yıllık tarihin izlerini de taşıyan Bodrum’un az aylarında bölgedeki nüfusun ortalama 10 katına çıktığı görülüyor. İlçenin tam kalbinde yer alan Bodrum Kalesi, bir dönem “Yılın En İyi Müzesi” unvanını almıştır.

Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro, Zeki Müren Sanat Müzesi, Dibeklihan Kültür Sanat Köyü ve dünyanın 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi’ni kesinlikle gezmelisiniz.

Bodrum’u gezmek için bolca seçenek olduğu gibi araç kiralama hizmeti almak da bir seçenektir. Bodrum’da bulunan Cizgi Rent a Car ofisimiz ile ucuz araç kiralama hizmeti sunarak yeni model araçlarımızı size sunuyoruz.

3.Alaçatı, İzmir

Butik otelleri, şık mekanları, sörfçülerin vazgeçemediği hırçın deniziyle ve otantik çarşısıyla Alaçatı sizleri karşılıyor. Deniz ve kumsalı bir yana; 150 senelik yel değirmenleri, diğer tatil beldelerinin çarşılarını size unutturacak Alaçatı Çarşısı ve renkli taş evleri ve her sene rekor katılımı olan Alaçatı Ot Festivali ile güzel bir yaz tatili sizi bekliyor.

İzmir’e yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta olan Alaçatı’ya dilerseniz İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda bulunan Cizgi Rent a Car ofisimizden kısa sürede İzmir araç kiralama hizmetimizden yararlanıp yol boyunca buranın simgesi olan rüzgâr değirmenlerinin olduğu yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

4.Marmaris, Muğla

Yıllardır tatil yerleri arasında popülerliğini kaybetmeyen Marmaris; sadece yerliler tarafından değil, yabancı turistlerin de tercih ediliyor. Berrak koylara ve temiz sahillere sahip olan Marmaris, ormanlarla çevrilidir ve eski çağlarda birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından tarihi yerleri de vardır.

İçmeler Plajı, Turunç Halk Plajı, Uzunyalı Plajı, Kleopatra Adası / Sedir Adası Plajı ve Orhaniye Plajı ile sizleri farklı farklı özelliklere sahip plajlar bekliyor. Börbüdet Koyu, Kumlubük Koyu ve Boncuk Koyu gibi ünlü koylara da sahiptir. Baca Mağarası, Hafsa Sultan Kervansarayı, Eski Çarşı, Amos Antik Kenti ve Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Müzesi gibi yerler ile Marmaris sizi bekliyor.

Ucuz araç kiralama hizmeti kullanarak Marmaris’e gitme gibi bir düşünceniz varsa Muğla’nın ilçesi olan Dalaman’da bulunan Cizgi Rent a Car ofisimizden araç kiralama hizmetimizden yararlanıp bir yandan Dalaman’ı gezebilir, bir yandan da yeni model araçlarımız ile Marmaris’e doğru yola çıkabilirsiniz.

5.Atakum, Samsun

Diğer tatil yerleri kadar ön plana çıkmasa da Samsun Atakum, sizi denizin güzelliğiyle şaşırtacak ve Karadeniz Bölgesi’nin en uzun sahiline sahip olan bir yerdir. Gece ve eğlence hayatının aktif olduğu Atakum Sahil Şeridi’nde hem sıcak yaz günlerinde denizden yüzerek serinleyebilir, hem de sahil şeridi boyunca olan mekanlarda eğlenebilirsiniz. Sahilin yanı sıra, manzaranın tadını çıkartabileceğiniz Amisos Tepesi, ailenizle serin bir piknik aktivitesi yapabileceğiniz Çakırlar Korusu ve balıkçılığa ilgisi olanların uğramak istedikleri Çobanlı Halk İskelesi ile Samsun Atakum, sizleri güzel bir yaz tatili içi sizleri bekliyor.

 

Samsun’da sadece Atakum değil, merkezi ve diğer ilçeleri, Atatürk Evi gibi yerleri de gezmenizi öneririz ve bunun için Samsun araç kiralama hizmetimizi kullanabilirsiniz. Kolay ve hızlı şekilde Samsun Havalimanı Cizgi Rent a Car ofisimizden ucuz araç kiralama hizmeti alabilir ve yaz tatilinizin keyfini konforlu şekilde çıkarmaya başlayabilirsiniz.

 


29-04-2022 15:43