Kayıplarımızın Anısını Unutmadan Yeni Bir Yaşamı Kurma Zamanı | Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Basında Biz
  4. Kayıplarımızın Anısını Unutmadan Yeni Bir Yaşamı Kurma Zamanı

Kayıplarımızın Anısını Unutmadan Yeni Bir Yaşamı Kurma Zamanı

“Kayıplarımızın anısını unutmadan yeni bir yaşamı kurma zamanı”

Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığım Mızraklı Group bünyesinde, PSA grubuna ait Peugeot, Citroen, Opel otomotiv bayilikleri ile birlikte Honda markasının da yetkili bayiliğini yürütüyoruz. Bunun dışında 2. el firmamız, yazılım geliştirme ekibimiz ve yeni bir yatırım alanı olarak otelcilik faaliyetlerimiz bulunuyor. Türkiye genelinde 400’e yakın çalışanımızın emeğiyle büyük bir değer üretiyoruz. 6 Şubat’taki yıkıcı depremde maalesef ülke olarak çok büyük bir yara aldık. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan bu depremde çok büyük can kayıplarımız oldu. Firmamızdan 8 çalışma arkadaşımızı, yüzlerce arkadaşımızı ve binlerce yurttaşımızı yitirdik. Halkımızın başı sağ olsun.

Üzerinden 3 aydan fazla zaman geçen felaketin ardından artık yaralarımızı sarmanın, bölgeyi kalkındırmanın ve yeniden ayağa kalkmanın zamanı geldi. Hatay bölgesindeki otomotiv plazamızı yeniden açtık, geçici olarak başka bir şehre taşıdığımız tüm idari birimlerimizi ve çağrı merkezimizi yeniden Hatay’da ayağa kaldırdık. Var gücümüzle ülkemiz ve bölgemiz için çalışmaya devam ediyoruz.

Depremden hemen sonra, çalışanlarımızın neredeyse tamamını aileleriyle birlikte Mersin ve Antalya’da bulunan otellere yerleştirdik. Bu dönemde otomotiv kanadında PSA ve Honda’nın da desteğiyle tüm çalışma arkadaşlarımız ve ailelerine güvenli bir ortamda barınma hizmeti sunduk. Hep birlikte enkaz altında kaldığımız tüm arkadaşlarımızın ve yurttaşlarımızın desteğiyle yaşamı yeniden kurmak için Mayıs ayı itibarıyla Hatay’a döndük. Hatay’da da çalışanlarımızın önemli bir kısmına barınma hizmeti sunarken, hiçbir arkadaşımızın işini kaybetmemesi için elimizden gelen çabanın fazlasını sergilemeye çalıştık.

Deprem öncesinde tüm iş süreçlerimizi dijital ortama taşıdığımız için iş süreçlerimizde neredeyse hiç kaybımız olmadı. Santral, veri tabanı, hosting, kontrat işlemleri ve tüm iş süreçlerimizi dijital kanaldan yönetmeye devam ettik. Elbette bölgedeki yıkımın büyüklüğü sebebiyle internet altyapısından kaynaklanan kayıplar yaşasak da genel olarak afet senaryosuna hazır olduğumuz için daha az kayıpla atlattık. Bu konuda Turkcell’den Tamer Bey’in bize her konuda dijital dönüşüm konusunda aydınlatıcı ve yol gösterici olması işimizi oldukça kolaylaştırdı.

Deprem ülkemizin bir gerçeği. Bu düzeydeki bir depremin her ne kadar şehirlerin alt ve üst yapılarında genel olarak çok büyük problemlere yol açması depremin şiddeti ve büyüklüğü açısından beklenebilir olsa da bundan sonraki süreçte kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin bu gerçeğe uygun hareket etmesi, yönetmelik, kanun ve sosyal politikalara daha uygun bir eylem planı hazırlanması çok önemli.

Afet bölgesinden deprem sebebiyle başka şehirlere göç eden yurttaşlarımızın uygun yaşam koşulları sağlanarak kendi memleketlerine dönmeleri hem yaşamın normalleşmesi, hem şehirlerin yeniden ayağa kalkması hem de iç göçlerin getirdiği çeşitli problemleri ortadan kaldırması açısından çok önemli. Dediğimiz gibi artık zaman, kaldırılan enkazların yerine, kayıplarımızın anısını unutmadan yeni bir yaşamı kurma zamanı. Yeniden ülkemize başsağlığı diliyorum. Ülkemiz, çalışanlarımız ve halkımız için üretmeye ve yerli bir sermaye olarak değer katmaya devam edeceğiz.

Birkan Alp / Mızraklı Oto Kiralama GMY


17-06-2023 10:26