Akdeniz ve Ege'nin Birleştiği Muazzam Yer |Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Turizm Rehberi
  4. Akdeniz ve Ege'nin Birleştiği Muazzam Yer : Bodrum

Akdeniz ve Ege'nin Birleştiği Muazzam Yer : Bodrum

AKDENİZ VE EGE’NİN BİRLEŞTİĞİ MUAZZAM YER: BODRUM

 

Muğla’nın en turistik ve son zamanlarda daha da popülerleşmiş ilçelerinden biri olan Bodrum, tatil köyleri, gözalıcı plajları, tarihi kalıntıları ve rengarenk gece hayatı ile Ege’nin mücevheri gibidir. Son zamanlarda insanlar birkaç günlüğüne dahi olsa hemen seyehat etmek, güzel yerleri gezmek istiyor. Yolları hangi sahil kasabasına çıkarsa çıksın, gittikleri yer “bir Bodrum” olamıyor. Çünkü Bodrum sadece bir tatil beldesi değil, yazlıkçıların, ünlülerin ve turistlerin ikinci evi! Çiçeklerle süslenmiş olan beyaz ve turkuaz boyalı sokaklarda dolaşırken, kendinizi başka bir dünyada gibi hissedeceksiniz. Arnavut kaldırımları, yemyeşil doğası ve harika manzarasıyla Bodrum, bir kere gidip görenin, bir daha gitmek isteyeceği türden bir yer.

GÜMÜŞLÜK

                Küçük bir balıkçı kasabası olan Gümüşlük, antik Mydos kentinin kalıntıları üzerine kuruludur. Gümüşlük'ün bu kadar popüler olmasının sebebi ise denizin kenarında yer alan ve en çok tercih edilen Mimoza ve Aquarium balık lokantaları. Bu lokantalardan birinde otururken kasabanın Gümüşlük koyu ve Tavşan Adası’na bakan manzarası içinizi huzurla doldurmaya yetecek. Eğer deniz ürünleriyle pek aram yok diyorsanız, köy kahvesindeki köfte ekmeği de tercih edebilirsiniz. Akşamüstü ise günbatımının en iyi izlendiği yer olarak ise Limon Cafe’ye gidebilirsiniz.

Bu küçük balıkçı kasabasına daha konforlu bir ulaşım için Bodrum araç kiralama fırsatlarımızdan yararlanarak hemen bodrum ucuz araç kiralama hizmetinden faydalanabilir, gezintinizi istediğiniz doğrultuda rahatça sürdürebilirsiniz.

BARLAR SOKAĞI

Muğla’nın merkezinde, Gümbet Mahallesi’nde, çarşının tam göbeğinde yer alan Barlar Sokağı, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği yerlerden birisidir. Ünlülerin tercih ettiği bu sokakta, kafe, pub ve barlar günün her saatinde eğlenceye ev sahipliği ediyor. Mekan sayısı çok fazla olduğu için her türlü insana çeşitli imkanlar sunabiliyor. Örneğin sakin takılmak ve arkadaşlarınızla sohbet etmek isterseniz, Cafe del Mar’a gidip bir yandan içkinizi yudumlarken diğer yandan Bodrum Kalesi’nin eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz. Veya rock müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız Rock Kule City’e, canlı müzikten hoşlanıyorsanız Mandalin’e gidebilirsiniz. Bodrum’un en klasik yerlerini de atlamayıp söyleyelim: Körfez Bar ve Adamik’e gidebilir, gecenin kapanışını da Mavi’de yapabilirsiniz.

Bu bahsedilen mekanlara daha konforlu bir ulaşım için Bodrum araç kiralama fırsatlarımızdan yararlanarak hemen size en uygun aracı kiralayabilir, gezintinizi istediğiniz doğrultuda rahatça sürdürebilirsiniz.

YALIKAVAK VE GÖLTÜRKBÜKÜ

Yalıkavak ve Türkbükü Bodrum’un “İstanbul”u denilebilir çünkü daha çok “sosyete” kısmın tercih ettiği bir yer. Şık mekanlar daha çok bu bölgelerde yer alıyor. Tabii mekanların şıklığı arttıkça, fiyatlar da aynı oranda artıyor. Yalıkavak’ta güne Havva Ana’da köy kahvaltısı yaparak başlayıp en ünlüleri Dodo, Xuma ve Sebastian olan beach clublardan birinde hem denize girip hem de çalan müzikler eşliğinde eğlenebilirsiniz. Akşamüzeri sahilde ya da dünyanın en iyi marinalarından birisi olarak kabul edilen Palmarina’da önce yürüyüş yapıp daha sonra notaljik kıyafetler satan dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz.

Mandalina bahçeleriyle çevrili olan Göltürkbükü, eski adıyla Gölköy, Bodrum’a 23 km uzaklıkta kalıyor. İki yerleşim yerinin, Gölköy ve Türkbükü, birleşmesiyle oluşan Göltürkbükü, havasıyla suyuyla, orman ve deniz ikilisinin buluşmasıyla kısacası doğasıyla öne çıkıyor. Canlı sokaklarında yürüyebilir, plajda güneşlenip yüzebilir ve su sporları yaparak farklı aktivitelere katılabilirsiniz. Gece gündüz demeden eğlenebildiğiniz Göltürkbükü’nde gündüzleri playlarda düzenlenen DJ’leri ve ünlüleri ağırlayan, partiler düzenleyen mekanlarda, gece ise sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz mekanlarda kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Bu cennet koyuna ulaşım biraz zor olsa da konforlu bir ulaşım için Bodrum araç kiralama fırsatlarımızdan yararlanarak hemen size en uygun aracı kiralayabilir, gezintinizi istediğiniz doğrultuda rahatça sürdürebilirsiniz.

BODRUM SUALTI VE ARKEOLOJİ MÜZESİ

Eğer tarihle ve arkeolojiyle ilgileniyorsanız şimdi anlatacağımız yerin ilginizi çekeceğinizden şüphemiz yok! Dünyada önemli ve sayılı müzeler arasında yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Türkiye’de tek su altı arkeoloji müzesi. Bodrum Kalesi içerisinde yer alan bu müzede, Bodrum ve çevresindeki kazı çalışmalarından çıkarılan eserler ve su altı kazı çalışmalarından elde edilen kalıntılar sergileniyor. Müzenin içerisinde 14 adet sergi salonu bulunuyor ve sergilenen eserlerin çoğu amforalardan oluşuyor. Amforalar dışında, müzedeki en önemli parça ise batık gemi kalıntısı. 1025 yılında batan bir tekneye ait olan bu batık gemi kalıntısı, Serçe Limanı Cam Batığı Salonu’nda sergileniyor ve dünyanın en eski batık gemisi olarak biliniyor. İçerisinde daha birçok  kalıntıya ve tarihi esere yer veren bu müze, Bodrum’da görmeniz gereken listede kesinlikle olmalı! Çünkü sergilenen her salonda, birbirinden ayrı kalıntıya, batığa ve tarihi dokuya rastlamanız mümkün!

Tabii ki müze içerisinde yeterince gezip yorulacağınız için ulaşım kısmını sizin için biz düşündük: müzeye daha konforlu bir ulaşım için Bodrum araç kiralama fırsatlarımızdan yararlanarak hemen size en uygun aracı kiralayabilir, gezintinizi istediğiniz doğrultuda rahatça sürdürebilirsiniz.

ZEKİ MÜREN EVİ

Bodrum denilince akla gelen isimlerden birisi de tabi ki “sanat güneşimiz” Zeki Müren. Zeki Müren de tam bir bodrum aşığıydı. Hayatının son 6 yılını Bodrum’da inzivaya çekilerek, ruhunu dinlendirerek geçirdi. Ölümünün ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Zeki Müren’in evini müzeye dönüştürdü. Müzenin ön bahçesinde, Zeki Müren’in arabası ve bronz heykel bulunuyor. Hayatta olduğu zamanlar evin sadece alt katını kullandığı için o dönem yaşadığı şekliyle alt kat düzenlenmiş, üst kat ise müze yapılarak eşyaları, döneminde çok dikkat çeken kıyafetleri, kendi yapmış olduğu tabloları burada sergileniyor. Aynı zamanda hayranlarından gelen mektuplar da müzede hala saklanıyor. Zeki Müren’in hayatını geçirdiği, eserlerinin, fotoğraflarının ve sahne kostümlerinin bulunduğu bu müze her yıl çok fazla turist tarafından ziyaret ediliyor.

Bu müzeye daha konforlu bir ulaşım için Bodrum araç kiralama fırsatlarımızdan yararlanarak hemen size en uygun aracı kiralayabilir, gezintinizi istediğiniz doğrultuda rahatça sürdürebilirsiniz.

KARGICAK KOYU

Bir denizin çok güzel olduğunu nasıl tarif ederiz? “Çarşaf gibi”  veya “turkuaz sular” deriz. İşte Kargacık Koyu da tam olarak böyle bir koy! Hem çok sakin hem de tertemiz… Pabuç Burnu ile Kara Burun arasında kalan Kargacık Koyu’nda tesis yok, turistler yok kalabalık yok. Yani kısaca huzurun adresi! Giderseniz bir bakmışsınız koyda bir siz varsınız, bir de geceyi orada kamp yaparak geçirmiş olan birkaç genç var… Tesis olmadığı için gideceğiniz zaman yanınıza temel ihtiyaçlarınızı alırsanız sakin ve huzurlu vakit geçirebileceğiniz bir yer.

Fakat Kargacık Koyu’na gitmek için araç şart çünkü herhangi bir toplu taşıma yakınından geçmiyor. Kargacık Koyu’na daha konforlu bir ulaşım için Bodrum araba kiralama fırsatlarımızdan yararlanarak hemen size en uygun aracı kiralayabilir, gezintinizi istediğiniz doğrultuda rahatça sürdürebilirsiniz.

 


05-10-2020 08:59