Antalya'nın Gezilecek Yerleri | Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Turizm Rehberi
  4. Antalya'nın Gezilecek Yerleri

Antalya'nın Gezilecek Yerleri

Yaz Tatili Evde Geçmez Diyenler İçin: Antalya’nın Gezilecek Yerleri  

 

Akdeniz’in Tatil Cenneti olarak da bildiğimiz Antalya, Türkiye’de deniz, kum, güneş dendiğinde akla ilk gelecek şehirlerden biri olmanın yanı sıra parklarıyla, müzeleriyle, doğal güzellikleri ve sanat galerileriyle de kendini unutturmayan bir şehirdir. Kültürünüze kültür katacağınız, sıcak güneşin omuzlarınızı ısıttığı, burnunuzun portakal kokusuyla dolduğu, eğlence mekânlarıyla sabahlara dek dans edeceğiniz ve görkemli şelaleleri gezerken ferahlayacağınız bir gezi istiyorsanız, gelin size bir çırpıda Antalya’nın gezilecek yerlerinden bahsedelim.

Biz Biraz Kültürlenmek İstiyoruz Diyorsanız:

Likya Uygarlığının hayat bulduğu bu coğrafya, masmavi denizi ve doğal güzellikleriyle turistlerin favori tatil şehri olmasının yanı sıra uzun yıllar boyunca birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Köklü bir tarihi zenginliğe sahip olan Antalya’nın etkileyici mimarileri, heybetli yapıları ve antik kentleri kültürel ve tarihi gezileri sevenler için biçilmiş kaftan!

                Cumbalı evlerin arasına dizilmiş dar sokaklarda yürürken kendinizi yıllar öncesine gitmiş gibi hissedeceğiniz Tarihi Kaleiçi, şehrin sembolü haline gelmiş olan ve şehrin her yerinden görülebilen Yivli Minare, Tanrılar Kenti olarak da anılan Olympos Antik Kenti, renk renk sandalların ve boy boy yelkenlilerin sıralandığı tarihi liman Antalya Marina, mimarisiyle büyüleneceğiniz Hadrian Kapısı, Antalya’ya 60 km uzaklıkta bulunan Phaselis Koyu ve sakin cennet Phaselis Antik Kenti gezinize ekleyebileceğiniz tarihi yerlerden.

Biz “Deniz, Kum, Güneş” Üçlüsü İçin Yaşıyoruz Diyorsanız:

                Günün her saati ayrı güzel bir manzaraya sahip olan Antalya plajlarında nefis manzara karşısında havlunuzu serip güneşin ve denizin tadını çıkartabilir, su sporu aktiviteleri yapabilir,  geceleri hareketli plaj partilerinde eğlencenin dibine vurabilirsiniz.

                Antalya’nın en ünlü ve en güzel plajlarından biri olan Konyaaltı Plajı, denizin ve kumsalın tadını çıkarırken Alanya Kalesi’nin göz alıcı manzarasıyla büyüleneceğiniz Kleopatra Plajı, sabahlar olmasın diyeceğiniz ışıltılı plaj partileriyle ünlü Kemer Plajı, kampçılar için ideal olan İncekum Plajı, kumunun romatizmal hastalıklara iyi geldiği söylenen ve Düden Şelalesi’nin denizle birleşme noktası olan Lara Karpuz Kaldıran Plajı, gezi listenize ekleyebileceğiniz güzel plajlar arasında yer alıyor.

         Eee o kadar gelmişken bir çadır atalım diyorsanız:

                Kimisi tatile gitti mi klimalı otel odasında yan gelip yatmayı severken kimisi de kumsalın en güzel köşesine çadırını kurup ateş başında sabahlara dek süren keyifli muhabbetlerin hastası oluyor. Bu yazımızda çadırseverler için Antalya’da gidebilecekleri en güzel çadır alanlarına da değindik.

                Antalya’daki en güzel çadır atılacak alanlardan biri şüphesiz Kaş’tır. İster çadırınızı alın gelin, ister karavanınızla, ister bir pike ve bir kitapla. Arkadaşlarla yapılan muhabbetler, Akdeniz’in masmavi denizinin, uçsuz bucaksız kumsalın göz alıcı manzarasıyla daha da unutulmaz hale gelir. Ya da arzu ederseniz sedir ormanlarının çevrelediği Avlan Gölü’nün yanında beğendiğiniz ilk düzlüğe kurulabilir ve günün keyfini sakin gölü izleyerek çıkarabilirsiniz. Bunlar dışında İncekum Orman Kampı, Manavgat Köprülü Kanyon ve Phaselis antik kentinin hemen yanında bulunan gizli cennet Bostanlık Koyu taraflarında güzel bir tatil kaçamağı yapabilirsiniz.

                Bu keyifli serüvene çıkarken Antalya’nın ne kadar geniş bir coğrafyası olduğunu unutmamakta fayda var. Yapabileceğiniz eğlenceli aktivitelerden mahrum kalmamak ve denize girebileceğiniz en güzel kumsallardan sakin antik kentlere ulaşımlarınızda zorluk çekmemek için Antalya ucuz araç kiralama hizmetinden yararlanmak sizin için oldukça faydalı olacaktır.

 

 


01-08-2020 13:00