İzmir’de Görmeniz Gereken 5 Yer | Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Turizm Rehberi
  4. Ege’nin Başkenti İzmir’de Görmeniz Gereken 5 Yer

Ege’nin Başkenti İzmir’de Görmeniz Gereken 5 Yer

Ege’nin Başkenti İzmir’de Görmeniz Gereken 5 Yer

Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir, Türkiye’nin en büyük 3. kentidir. Doğal ve tarihi güzellikleriyle, her yıl milyonlarca yabancı ve yerli turistin uğrak noktasıdır. Her köşe başında göz alıcı bir tarihi hazine ve anıtla karşılaşabileceğimiz İzmir; ülkemizin önemli ticaret, fuar ve öğrenci şehirlerinden birisi konumundadır.

Sahil boyunca yer alan yürüyüş yollarına ve Ege kültürünü benimsemiş evlerle süslü tarihi sokaklarına sahip, zengin içerikli müzeleri ve kendine hayran bıraktıracak gezi yerleriyle pek çok farklı güzelliğe sahip İzmir kentinde gezilip görülmesi gereken 5 yere göz atalım.

İzmir Saat Kulesi

İzmir’in merkezi olan Konak ilçesinde Konak Meydanı’nda bulunan ve İzmir’in simgesi olarak bilinen Saat Kulesi, pek çok yerli ve yabancı turistin odak noktalarından biridir. Osmanlı Döneminde padişahlardan biri olan II. Abdülhamid’in tahta çıkmasının 25. Yılı hatırına 25 metre uzunluğunda ve 25 adet musluklu olarak inşa edilmiş ve kulenin saati ise dönemin Alman imparatoru tarafından hediye edilmiştir. Fakat 25 musluklu olarak tasarlanan sekizgen havuz maalesef günümüze ulaşamamıştır. 1974 yılında İzmir’de meydana gelen deprem dolayısıyla tarihi yapı hasar görmüş ve saati depremin olduğu saat olan 02.04’te durmuştur. Zamanla Saat Kulesi tekrar onarılmış ve saati de günümüze kadar çalışır vaziyette gelmiştir.

İzmir’in merkezi olan Konak’ın en çok ilgi gören alanı olan Konak Meydanı’nda bulunan İzmir Saat Kulesi’ne vapur, metro, tramvay, büyük şehir otobüsleri ve İzmir araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak uğrayabilirsiniz.

Şirince Köyü

Şarap üretimi denilince aklan gelen ilk yer olan, Maya Takvimi’nde 21 Aralık 2012 tarihinde kıyametin kopacağı söylenen ve dünyada kurtulacak olan iki yerden biri olan Şirince Köyü, estetiğiyle adeta bir kartpostalı andırmaktadır. Köy denildiğine bakmayın sakın, Şirince Köyü film setine benzeyen suni bir yapıya sahiptir. Burada bulunan Nesin Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesi ile de turistlerin ilgisini çeken sebeplerdendir.

İzmir Merkez’e 1,5 saat uzaklıkta olan Şirince Köyü’ne gitmişken yakınında bulunan Efes Antik Kenti ve etrafındaki diğer güzellikleri ziyaret etmenizi öneririz. Dolayısıyla ulaşım seçeneklerinden araç kiralama hizmetini tercih etmenizi öneririz.

Bergama

İzmir merkezine 110 kilometre uzakta bulunan Bergama, uzun yıllar boyunca Pergamon Krallığı’nın merkezi olmuş ve tüm dünyadan tarih ve arkeoloji meraklarını üstüne çeken efsanevi Bergama (Pergamon) Antik Kenti’ni içerisinde barındırmaktadır. Ayrıca Bergama Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bergama; Türkiye’nin önemli arkeoloji müzelerinden birisi olan Bergama Müzesi’ne, ihtişamlı taş mimarisiyle dikkat çeken ve Ege Bölgesi’ndeki en büyük camilerden biri olan Bergama Ulu Camii’ne, etkileyici Bergama Zeus Sunağı’na ve Roma döneminde inşa edilmiş olan Kızıl Avlu’ya ev sahipliği yapmaktadır.

Efes Antik Kenti

M.Ö 8600 yılına kadar uzanan tarihi olan Efes Antik Kenti, eskiden Ana Tanrıça Kenti olarak bilinilmekle beraber, sadece kadınlardan oluşan Amazon Savaşçıları tarafından inşa edildiği düşünülmektedir. Tarihi boyunca Roma, Osmanlı, Bizans ve Anadolu beylikleri arasında el değiştirildiği bilindiğinden ve bu zamanlar boyunca da sürekli aktif bir yerleşim alanı olarak kullanılmış olmasından dolayı Efes, pek çok medeniyetin izlerini taşımaktadır. Sizi zamanda büyülü bir yolculuğa çıkartacak olan Efes’te resmen tarihin içinde yürüyeceksiniz. Efes’i ünlü kılan ve kesinlikle her ziyaret edenin görmesi gereken yapıların başında Tanrıça Artemis tarafından inşa edilen Artemis Tapınağı geliyor. MS. 105 yılında inşa edilen kütüphane ve aynı zamanda anıt mezar özelliğini taşıyan Celsus Kütüphanesi ve tarih boyunca pek çok gösteriye sahiplik yapmış 24.000 kişi kapasiteli Efes Antik Kenti gibi eserler ile Efes Antik Kenti, gezip büyülenmeniz için sizleri bekliyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 60 kilometre uzaklıkta bulunan Efes Antik Kenti’ni ziyaret etmek isterseniz İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ve İzmir araç kiralama hizmetimizden faydalanabilirsiniz

İzmir Doğal Yaşam Parkı

İlk başta 1937 yılında İzmir Kültürpark Fuarı’nda 18 dönümlük bir alanda hizmete açılan İzmir Doğal Yaşam Parkı, 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük alana Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı olarak dönüştürülmüştür. Hayvanların özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliğine sahip olmasıyla şehre ve şehir sakinlerine nefes aldırıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı, 120’yi aşkın türde 1200’den fazla hayvanı bünyesinde barındırmaktadır.

Ailenizle beraber çocuklarınızın da eğlenebileceği ve doğa ile karışabileceğiniz İzmir Doğal Yaşam Parkı’na gitmenizi tavsiye ederiz. Çiğli’den özel olarak kalkan Doğal Yaşam Parkı minibüsleri ile yolculuk yapabilir veya araç kiralama hizmeti ile ailenizle rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.

İzmir Araç Kiralama

İzmir’de araç kiralamak isteyenleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı Cizgi Rent a Car ofisimize bekliyoruz. Müşterilerimize bu güzel şehirde ucuz araç kiralama hizmeti ile yeni model araçlarımızla rahat bir yolculuk keyfi sunmayı amaçlamaktayız.

İzmir Ucuz Araç Kiralama

Araç kiralarken dikkat edilen konular araç modeli, cinsi, yakıt türü ve yılı şeklinde sıralanabilir. Cizgi Rent a Car olarak bu konularda müşterilerimizi mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Size uygun olan araçları İzmir ucuz araç kiralama hizmeti ile kiralamak isterseniz rezervasyon yapmak için web sitemize uğrayabilir veya mobil uygulamamızı kullanabilirsiniz.


26-04-2022 17:12