Ege'nin İncisi : İzmir | Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Turizm Rehberi
  4. Ege'nin incisi : İzmir

Ege'nin incisi : İzmir

EGE’NİN İNCİSİ: İZMİR

      Ankara’dan sonra en büyük şehir olan ve Ege’nin başkenti olarak kabul edilen İzmir, gerek 8.500 senelik geçmişiyle gerek doğasıyla ziyaretçilerine unutulmaz hatıralar bırakır diyebiliriz. İzmir gezilip görülecek yerler bakımından çok zengin ve rengarenk bir şehir olduğu için şehrin tamamını gezmek çok uzun zamanınızı alacaktır. Bundan dolayı, öne çıkan tarihi yerleri ve şehrin turistik Avrupai yönünü kısaca anlatıp size küçük bir rehber oluşturalım. İzmir’deki gezilecek yerleri, merkezdeki ve çevre beldelerde bilinen önemli ve güzel yerleri kısa bir özet geçelim.

     İzmir’in merkezi olsun çevre beldeleri olsun bu güzel şehri gezerken, gevreğinden, boyozundan, sokak aralarında dağıtılan tatlılardan, çiğdemden tatmazsanız gezinizin eksik kalacağını söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Veya buzlu bademinizi alıp Kordon’da Egenin sıcakkanlı insanlarıyla muhabbet etmenin de gezinize başka bir renk katacağından şüpheniz olmasın.

    Şehrin merkezinden çevresine adım adım…

Kordon Meydanı

     Günübirlik olarak bile İzmir’e yolunuz düşerse ve nereye uğramanız gerektiğini sorarsanız ilk önce Kordon boyu derdik. Çünkü insanı rahatlatan ve sakinleştiren uçsuz bucaksız masmavi denizi, Kordon’un esintisi, boyda oturmuş, çiğdem çitleyen insanların sesine karışan martı ve vapurların sesleri günübirlik gezinizi 3-4 güne uzatmanıza teşvik edecektir. Koy boyunca yürüdüğünüz zaman karşınıza çıkacak olan Belediye’nin ihtişamlı binasını, Osmanlı’dan kalmış olan Kaymakamlık Konağı’nı, bir diğer Osmanlı eseri olan ve 1901’den beri hiç durmayan Saat Kulesi’ni ziyaret edebilir ve fotoğraflarını çekerek kendinize unutulmaz anılar bırakabilirsiniz.

Smyrna Antik Kenti

     “Agora”nın sözlük karşılığı çarşı, pazar, şehir merkezi anlamına geliyor. 8.500 yıllık geçmişiyle ticaretin, dinin, politikanın, sanatın merkezi olan Agora, tanrılara sunulan heykeller ve anıtlarla tarihi açıdan gerçekten zengin bir mekan.

     İzmir Agorası’nın, milattan sonra 2. Yüzyılda Romalılar Dönemi’nde inşa edildiği tahmin ediliyor ve burada bulunan tarihi eserler artık İzmir Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Ayrıca Agora’nın içinde bulunmuş olduğu bu antik kent, dünyanın en büyük antik tiyatrolarından birine ve stadyumuna sahip. Ayrıca Antik Kent’e girişler de ücretsiz.

     Smyrna Antik Kenti'ne daha konforlu bir ulaşım için İzmir araç kiralama fırsatlarımızdan yararlanarak hemen size en uygun aracı kiralayabilir, gezintinizi istediğiniz doğrultuda rahatça sürdürebilirsiniz.

Tarihi Asansör

     Tarihi Asansör, İzmir’in Karataş semtinde, Konak ilçesinde bulunan tarihi bir binadır. 1907 yılında Yahudi bir işadamı olan Nesim Levi Bayraklıoğlu tarafından inşa ettirilmiş olan bu asansörün amacı iki semt arasındaki geçişi kolaylaştırmak ve halkın 155 basamaklık merdiveni tırmanma zorunluluğunu ortadan kaldırmaktır. Önceden soldaki kule buharla, sağdaki kule elektrikle çalışıyordu fakat 1985 yılında gerçekleştirilen restorasyonla iki asansör de elektrikle çalışmaya başladı. Asansörün Halil Rıfat Paşa Caddesi’ne ulaştığı yerde ahşap bir balkon bulunuyor. Balkonda bulunan seyir terası sayesinde ziyaretçiler İzmir’in panoramik manzarasının tadını çıkarıyor. Tarihi bir eser olan bu asansör aynı zamanda, eğlence, kültür ve dinlenme yeri olarak da hizmet veriyor. Asansörde bir restoran ve kafe mevcut olduğu için hem soluklanıp hem de  gün batımının tadını çıkarmanın herkese bambaşka bir zevk vereceğinden şüphemiz yok. Bu arada, asansörün tepesine çıkmak için hiçbir ücret ödemeniz gerekmiyor.

     Konak’a yürüme mesafesinde olan Tarihi Asansör’e Karşıyaka tarafından ulaşabilmek için vapur seferlerini kullanabilir ve kısa bir yürüyüşün ardından asansöre ulaşabilirsiniz. Tarihi Asansör’e daha konforlu bir ulaşım için İzmir araç kiralama fırsatlarımızdan yararlanarak hemen size en uygun aracı kiralayabilir, gezintinizi istediğiniz doğrultuda rahatça sürdürebilirsiniz.

Dario Moreno Sokağı

     İzmir’de gezilecek yerler arasında ilk akla gelenlerden birisi de Dario Moreno Sokağı, Konak ilçesinde Mithatpaşa Caddesi’nin girişinde bulunmaktadır. Adını, 1921’de dünyaya gelen piyanist, tiyatro oyuncusu ve müzisyen Dario Moreno, asıl adıyla David Arugete’den almıştır. Musevi asıllı bir Türk olan Dario Moreno, aynı zamanda İzmirli yerel bir sanatkardır.

     Hala Rumlara ait olan ve Rumlar tarafından kullanılan tarihi köşk ve konakların yol boyunca sıralanmasıyla, tarihi dokusunu korumayı başarmıştır. İçinde Moreno’nun 4 kardeşi ve annesiyle birlikte 1940’lı yıllarda yaşadığı evin de bulunduğu bu sokak, eski İtalyan usulü evleriyle de tarihi yerleri sevenlerin ilgisini çekebilecek bir yer. Sokakta bulunan tatlı kafeler, sanat okulları ve küçük dükkanlar, yumuşak ve hafif bir müzikle birleşince ziyaretçilerine inanılmaz bir ambiyans yaşatıyor.

     Tarihi Asansör’e çok yakın olan Dario Moreno Sokağı, kimi zaman küçük kutlamalarla ve eğlenceli etkinliklerle tarihi ama canlı havasını her daim korumayı başarıyor.

Çeşme Yarımadası

     İzmir’in her zaman gözde tatil mekanlarından biri olmuş Çeşme, her yıl yaz ayında ünlüler, turistler ve tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden bir tanesi. Berrak denizi, tertemiz koyları, plajları, Alaçatı’nın rengarenk evleri ve sokaklarıyla her yıl binlerce kişi tarafından tercih edilme sebebini insana yaşayarak öğretiyor.

      Bembeyaz bir kumsala sahip olan Ilıca Plajı Çeşme’nin en güzel plajlarından. Hem gündüz vakti hem de güneşin batarken yaşattığı o eşsiz manzara gerçekten görülmeye değer.

      İzmir’in Çeşme’si meşhur olduğu gibi Çeşme’nin de Alaçatı’sı meşhur. Alaçatı sokaklarında yürüdüğünüz zaman kendinizi bambaşka bir zamanda hissetmeniz çok mümkün. Rengarenk evleri, daracık sokakları ve burnunuzdan eksik olmayan deniz kokusuyla Alaçatı sizi sanki bir masalın içine sürüklüyor. Alaçatı’nın en meşhur şeyi ise damla sakızlı muhallebisidir. Eğer imkanınız olursa denemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

     Ancak Alaçatı merkezden yaklaşık 86 kilometre uzaklıkta olduğu için buraya ulaşırken İzmir’den yaz aylarında ayarlanmakta olan otobüs seferlerini tercih edebilir veya daha konforlu bir ulaşım için İzmir ucuz araç kiralama fırsatlarımızdan yararlanarak hemen size en uygun aracı kiralayabilir, gezintinizi istediğiniz doğrultuda rahatça sürdürebilirsiniz.


08-09-2020 14:12