Seyahat İçin Sağlık ve Hijyen Önerileri | Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Turizm Rehberi
  4. Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her Şeyden Önce El Temizliği !

Korona dahil birçok virüs yüzeylerde barınır. Gündelik hayatımızda, dış dünya ile en fazla temas eden uzvumuz ellerimiz olduğu için, temas ettiğimiz yerlere daha önce kimlerin temas halinde bulunduğunu bilemeyebiliriz. Bu sebepten ellerimizi sık sık yıkamak çok önemli. Evden çıktığımız ve eve girdiğimiz her durumda, ellerimizin hijyenini korumaya önem göstermeliyiz, yolculuk sırasında ve sonrasında da bu kurala uymalı ve gün içerisinde bir şeylere dokundukça ya da seyahatten sonra eve dönünce mutlaka ellerimizi 20 saniye boyunca yıkamaya gayret göstermeliyiz. Şayet yıkama olanağı o an için yoksa, dezenfektan ile hijyen sağlamaya çalışmalıyız.

Bağışıklığınızı ve Vücut Direncinizi Güçlendirin!

Virüslerden ve genel olarak hastalıklardan korunmanın bir diğer en iyi yöntemi bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Bu yüzden seyahat öncesi ve sonrasında beslenmemize dikkat etmeli , dengeli ve yeterli vitamin protein içerikli gıdalar tüketmeliyiz. Güvenli bir yolculuk için olmazsa olmaz koşul olan uyku süresi, bağışıklık için de çok önemlidir. Vücudumuzun sağlığını korumak genel olarak önceliğimiz olsa da, bu dönemde çok daha büyük bir öneme sahip. Bunun için sağlıklı beslenmeye ve uykunuzu almaya önem gösterin.

Fiziksel Temastan ve Kalabalık Ortamlardan Uzak Durun!

Otobüs, metro durakları ve havalimanı gibi yerlerde beklerken mümkün olduğunca sosyal mesafenizi korumaya önem gösterin. Şayet imkânınız varsa, toplu taşıma yerine özel araçalarla seyahat edin. Örneğin İstanbul’da araç kiralamak ve Ankara’da iade etmek için, uçak ya da otobüs ile seyahat yerine yerine ucuz araç kiralamak çok daha avantajlı. Üstelik tek yön araç kiralamalar her zamankinden çok daha uygun. Her durumda, yolculuk esnasında, mola yerlerinde ve ortak kullanım alanlarında, lavabo kapıları, musluklar gibi birçok yere birçok insan temas ettiğinden, bu gibi yerlerde tek kullanımlık ıslak mendil kullanılmalıdır.

Uçakla veya otobüsle seyahat riskli Midir?

Tüm uçaklar uçuşları sonrasında, uluslararası sivil havacılık otoriteleri tarafından belirlenen kurallar doğrultusunda detaylı hijyen işleminden geçmektedir.Standart temizlik ekiplerinin öncesinde dört kişilik özel hijyen ekibi uçağa girerek dezenfektan maddeler ile uçağı detaylı temizlik işlemine tabi tutmaktadır. Yolcuların sıklıkla temas ettiği ikram masaları, uçak içi ekranlar, emniyet kemerleri, kol koyma yerleri ve kabin bagaj dolapları yoğunlaştırılmış dezenfektan madde ile  detaylı şekilde temizlenmektedir. Uçuş sırasında, kabinin içindeki hava, hastane standartlarındaki Yüksek Verimli Partikül Hava Filtresi (HEPA) sistemleriyle sürekli olarak temizlenmektedir. Bu filtreleme sistemi ile uçak içindeki havanın periyodik olarak tamamen yenilenmesi sağlanmaktadır.

Uçak içi dergiler hijyen tedbirleri doğrultusunda kaldırılmıştır.

Otobüslerin ise, uçakla kadar steril olmayabileceği, ancak yolcu sayısı, dezenfekte sıklığı ve kişisel önlemlerle daha güvenli hale gelebileceği ise bir gerçek

Uzun süreli ya da Tek Yön Araç Kiralama

Sağlıklı kalmanın en temel koşulunun, bireyin kendisi tarafından alınan tedbirler olduğunu hepimiz Covid - 19 sürecinde öğrendik. Dolayısıyla, hayatin normale dönmeye başladığı şu günlerde, kendimizin ve yakınlarımızı hijyenine daha fazla özen göstermek, mümkün olduğunca evde kalmaya çalışmak, dışarıyla çıkmak zorunda kaldığımız durumlarda, sosyal mesafede maksimum özen göstermek çok önemli. Zorunlu olmadıkça, kalabalık ortamlara, kapalı kamusal alanlara girilmemeli veya buralarda geçirilecek süre asgari seviyede tutulmalıdır.

Şehir içi ve şehirlerarası seyahatlerin de, aynı doğrultuda, özel araçlarla ve mümkünse tüm koltukları doldurmadan yapılması daha uygun olacaktır.

Tek yön araç kiralama taleplerinin oldukça arttığı şu dönemde, gümüş iyon teknolojisi ile dezenfekte edilen kiralık araçlar, sağlık ve hijyen ile ilgili kaygılarınızı azaltmaya yardımcı olacaktır. İster havalimanı ofislerimiz, ister şehir ofislerimiz, uzun süreli araç kiralama taleplerinizi ya da tek yön araç kiralama taleplerinizi hemen karşılamak için 7/24 çalışmaktadır. Tüm araçlarımız, teslim edilmeden önce gümüş iyon teknolojisi ile maksimum dezenfektasyon işlemi görmektedir.


06-05-2020 14:00