Samsun’da Gezilecek Yerler | Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Turizm Rehberi
  4. Samsun’da Gezilecek Yerler

Samsun’da Gezilecek Yerler

Samsun’da Gezilecek Yerler

Samsun, Türkiye’nin en kuzey bölgesinde yer alan, Karadeniz bölgesinin en kalabalık ve en gelişmiş şehirlerinden biridir. Tarihi bir geçmişi olan bu şehir Hitit dönemini yaşamış ve Milli mücadele olan Kurtuluş Savaşının başlama noktası olmasından ayrı bir öneme sahiptir.

Kilometrelerce uzunlukta sahile sahip plajlar, Karadeniz manzaralı oteller Samsun’u tatil için de ayrı bir yere koymaktadır. Samsun’da, ovalardan dağlara, tarihi mekânlardan plajlara gezilebilecek birçok yer vardır. Toplu taşımanın yalnız belirli saatlerde olması gezeceğiniz yer ve saat sayısını kısıtlayabilir. Seçenek çok olunca toplu taşıma yerine araç kiralama hizmetini tercih etme seçeneğiniz de vardır.

Atakum

Merkeze 5KM uzaklıkta olan Atakum ilçesi, şehrin 3 merkez ilçesinden biri denebilir. Orta ve Doğu Karadeniz’in en uzun sahil şeridine sahip olmasıyla ünlü Atakum, tertemiz denizi ve özel ahşap yürüyüş yoluyla hem serin suların keyfini çıkarmak hem de yürüyüş yapmak için ideal bir yerdir.

Sahil çevresinde durabileceğiniz birçok nokta, alışveriş merkezleri, kafeler, restoranlar,  eğlence merkezleri ve oteller yer alıyor. Sahil şeridinin uzun olması, gidilecek yer sayısının fazla olması nedeniyle Samsun ucuz araç kiralama seçeneği sunan Cizgi Rent a Car’ı ziyaret edebilirsiniz.

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu

Doğa yürüyüşleri, temiz hava ve tekne gezisi ile ön plana çıkan Şahinkaya Kanyonu, Türkiye’nin her yerinden gelen tatil sevdalıları, kampçı ve dağcıları ağırlıyor. Vezirköprü ilçesine 19Km, merkeze ise 127Km uzaklıkta yer alan kanyon, 2015 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır.

Macera meraklısıysanız Şahinkaya Kanyonu üzerinde yapılan ve çok ilgi gören yamaç paraşütü sporunu da yapabilir, kanyonu tepeden izleyebilirsiniz.

Samsun 19 Mayıs

Samsun’a 33 Km uzaklıkta yer alan, 19 Mayıs ilçesi, dağlar arasında yer alan ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan, pek çok plajı olan bir yerdir. Orta Asya’dan gelen Türkmenlerin ilk yerleştiği yerlerden biri olarak bilinen bölge, dağları, yaylaları ve her mevsim etkileyici manzarasıyla günübirlik geziler için uygun bir yerdir.  

Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı

Samsun’un bilinen en belirgin simgelerinden biri olan Bandırma Vapuru, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bal mumu heykellerinin yer aldığı müzedir. Sergi salonları, dönemin mobilyaları ve resmi tarihi belgeleriyle tamamen restore edilmiş bu yeri görmeniz gerekmektedir.

Bandırma Vapuru’nun hemen yanında tam 35.000 metrekare bir alanı kaplayan Milli Mücadele Açıkhava Müzesi’nde ise Çanakkale Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı’nın sonuna kadar uzanan süreci etkileyici bir şekilde yaşamanıza olanak sağlıyor. Etkileyici anıtlar, madalyalar, figürler mükemmel bir sergide meraklılarına sunuluyor. Canik ilçesinde yer alan bu yerler haftanın her günü 08:00 ve 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti

En büyük deltalardan biri olan Kızılırmak Deltası’nda yer alan kuş cenneti, 7 göle ve 300’e yakın kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Birçok şehirden gelen gözlemci, balıkçı ve doğa yürüyüşü hayranlarının ziyaret ettiği bu bölge UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine eklenmiştir.

Samsun Teleferik                                       

İlkadım ilçesinden Amisos Tepesine kadar kuş bakışı keyifli bir yolculuk yapabileceğiniz teleferikler, yerli ve yabancı turistlerin en uğrak noktasıdır. Tepeden panoramik fotoğraflar çekebileceğiniz, kır bahçelerinde mükemmel Karadeniz çayınızı yudumlayabileceğiniz bir yerdir.

                                                                                                                                                     

Gezilecek yerlerin büyük bir kısmının merkezden uzak olması araç kiralama ihtiyacı yaratmaktadır. Araç kiralama hizmeti kalite ve fiyat farkı göstermektedir. Kaliteyi en uygun fiyatlarla yaşamak için Samsunda araç kiralama hizmeti veren  Cizgi Rent a Car ‘ı ziyaret edebilir, rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz.

Samsun Araç Kiralama Hizmeti

Samsun’a hava veya kara yoluyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Çarşamba Havalimanı Samsun’da yer almaktadır. Toplu taşıma, taksi veya özel araçların yanında araç kiralama hizmeti veren firmalardan yararlanabilirsiniz.

Samsun’da araç kiralamak isteyenler, uygun, kaliteli ve güvenli firmalar arar. Büyükşehirlerde birçok kiralama firmasına rastlamak mümkündür. Samsun araç kiralama ve Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti veren, kurumsallığı ilke edinmiş, her bütçeye uygun ve yeni kiralık araç filosuyla Cizgi rent a car kalite ve uygun fiyat garantisi sunmaktadır.

 

Samsun Ucuz Araba Kiralama

Kiralanacak aracın kilometresi, kiralandığı bölge, yakıtı, model yılı, cinsi, kiralandığı dönem fiyatları değiştiren etmenlerden sadece bazılarıdır.

 Cizgi Rent a Car Samsun, en yeni araçlarla en iyi fiyat garantisini sunmaktadır.

Samsun araç kiralama ve Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetinde bir çok kiralama kolaylığı sunmaktadır. Siz de web sitemiz, mobil uygulamamız üzerinden aracınızı 1 dakikada ayarlayabilir, 5 dakikada teslim alabilirsiniz.

 


28-03-2022 10:13