Kış Tatili İçin 5 Şahane Mekân | Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Turizm Rehberi
  4. Kışın Tatil mi Olur Diyenleri Haksız Çıkaracak 5 Muhteşem Yer

Kışın Tatil mi Olur Diyenleri Haksız Çıkaracak 5 Muhteşem Yer

Kış Mevsiminde Tatil mi Olur Diyenleri Haksız Çıkaracak 5 Muhteşem Yer

 

            Yaz mevsiminin sıcacık güneşini teninizde hissettiğiniz, kumların parmaklarınızın arasından kaybolduğu, deniz manzarası karşısında güneşlenirken buzlu içeceklerle içinizi ferahlattığınız günler geride kaldıysa, kışlıkları indirme vakti gelmiştir. Hepimizin gözleri o eski sıcak günleri ararken bir yandan muhtemelen çoğumuz bu koca kış mevsimini nasıl atlatacağımızı düşünüyordur. ‘Evde bir oraya bir buraya yattım, yirmi tane dizi bitirdim’ diyenlerden olmak istemiyorsanız, bu yazımız tam size göre.

Kış tatilinin tadı bir başkadır diyenler arasındaysanız gönül rahatlığıyla gezebilmek için en uygun fiyata araç kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz.

           

            Uludağ – Bursa

Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Uludağ, Bursa ilimizin günümüze ulaşmış en önemli detaylarından biridir. Dört mevsim de ziyaret edebileceğiniz Uludağ, Türkiye’yi dağ otelleri, dağcılık kulüpleri, kayak sporu ve kayak evleri, teleferik ve telesiyejler, kış turizmi ve doğa sporları ile tanıştırmış doğa harikası bir dağdır.

Günübirlik konaklama da yapabileceğiniz Uludağ’a gelirseniz Uludağ Göller Bölgesi’ne gidip Buzlu Göl’de fotoğraf çekilmeyi unutmayın. Görkemli tepelerde kayak yapmak gibi adrenalin dolu aktiviteler yapabileceğiniz gibi sadece telesiyeje binip manzaranın tadını göklerden çıkarabilir veya sıcak kahvenizi alıp kar manzarasının keyfini daha sakin bir akşam ile sürdürebilirsiniz.

Bölgenin en yüksek noktasını oluşturan Uludağ, senenin 4-5 ayı karla örtülüdür. Bursa ovasından yukarı çıktıkça bitki kuşaklarının hepsi botanik bilimindeki tanımlamalara en uygun şekilde yer aldığından bu dağ uluslararası bir üne sahip olmuştur. Ayrıca buraya kadar gelmişken Uludağ Milli Parkı’nı da ziyaret etmeyi unutmayın.

Siz de Bursa araç kiralama hizmetiyle Görkemli Uludağ’ı en konforlu şekilde gezebilirsiniz..

 

Ayder Yaylası – Rize

Karadeniz’in doğasını, tertemiz havasını ve lezzetli yemeklerini bir de kış mevsiminde görmek isterim diyorsanız Rize’de bulunan Ayder Yaylası kesinlikle gitmeniz gereken yerlerin başında gelir.

1300lü yıllarda Halalılar tarafından kurulan Ayder Yaylası, ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır. Halalılar tarafından hiçbir zaman yayla olarak kullanılmamış olan Ayder Yaylası’nın sadece dinlenme amaçlı kullanıldığı bilinmektedir. Halalıların Hala Köyünden yaylalarına doğru göçü sırasında bir dinlenme yeri olarak kullanılan Ayder kaplıcasının geçmişi 1700lü yıllara uzanmaktadır. Osmanlı döneminden bu yana şifalı suyu ile ziyaretçilerini etkileyen Ayder kaplıcası, romatizmal hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve cilt hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa faydalı gelmektedir. 260 metre derinlikten gelen 55 derecelik kaplıca suları, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları olan insanlar için uzman bir doktora danışmadan sakıncalı bir duruma sebep olabilir.

            Yaz aylarında ayrı bir güzelliğe sahip olan Ayder Yaylası, gerek kaplıca sularıyla gerek karla kaplı çamlarının mükemmel manzarasıyla gerek geleneksel ahşap evleriyle sizi büyülemeye hazır duruyor.

Karadeniz âşıklarının favorisi olan Ayder Yaylası’na kolay ulaşım için ucuz araç kiralama kampanyalarına bakabilirsiniz.

 

Yedigöller – Bolu

Türkiye’nin ilk milli parklarından ve ülkedeki en küçük milli parklardan biri olan Yedigöller, 1623 hektarlık alanda Türkiye’deki büyük memeli türlerinin çoğunu içinde barındırır ve düzenli koruma yapılarak ormanda yer alan hayvanların sayısı artırılmaktadır. Ormanda geyik ve karaca gibi hayvanların yanı sıra ayı, kurt, domuz, çakal ve tilki gibi çeşitli türden hayvanlar da bulunmaktadır. 240 bitki türünün de ev sahipliğini yapan Yedigöller, bölgede yer alan sayısız mantar çeşidi ile de ünlüdür.

            Dünya Koruma Birliği’ne alınan Yedigöller Milli Parkı, toprak kaymaları sonucunda oluşmuş yedi adet gölden ve el yapımı köprülerle şekillenmiş akarsulardan oluşmaktadır. Hem yazın hem de kışın ayrı bir güzelliğe sahip Yedigöller’e günübirlik gelebileceğiniz gibi yakınlarda bulunan otellerde veya bungalov evlerde de konaklama imkânına sahipsiniz.

Bolu’nun en güzel detaylarından biri olan Yedigöller’e en rahat ulaşım için ucuz araç kiralama fiyatlarımızı inceleyebilirsiniz.

 

Pamukkale – Denizli

            Türkiye’nin Denizli ilinde bulunan Pamukkale, kaplıcalar ve akan sulardan kalmış karbonat minerallerinden oluşan teras ve travertenlerden oluşur. 17 adet sıcak su kaynağı bulunan bölgede su sıcaklıkları 35 ila 100 arasında değişmektedir. Turistlerin gözde gezi duraklarından biri olan Pamukkale, antik çağlardan günümüze kadar hamamları, faydalı kaplıcaları ve pamuk görünümlü travertenleriyle her zaman ilgi odağı olmuştur.

Kaplıcaların üzerine kurulmuş olan Hierapolis, Anadolu’nun güneybatısında yer alan Frigya’da antik bir kenttir. Bu kutsal Frigya Hierapolisi, 1988 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır. Hristiyanlığın Anadolu’da yayılmasında çok büyük rol üstlenen Hierapolis, bu özelliğinin yanında Hz İsa’nın on iki havarisinden biri olan Aziz Philippus’un öldürüldüğü kent olduğundan MS 4. yüzyılda Philippus’un anısına din merkezi ilan edilmiştir. Sonrasında da Doğu’nun Klavuzu unvanını alarak MS 395 yılında Doğu Roma İmparatorluğu’na geçerek Piskoposluk merkezine dönüşmüştür.

Doğanın en güzel görüntülerinden biriyle tarihin birleştiği bu harika bölgede birçok mitolojik sahnenin temsil edildiği kalıntıları görebilirsiniz.

 

Sapanca – Sakarya

Sakarya ilimizde yer alan Sapanca, ziyaretçilerine yılın her mevsimi farklı güzellikte manzaralar sunsa da kış mevsiminde buranın tadı bir farklıdır. Bembeyaz karların tüm Sapanca gölü ve çevresini adeta bir battaniye gibi kapladığı bu harika manzara karşısında sıcak bir salep içerek gününüzü keyifli bir hale getirmek hiç de zor değil. Üstelik konum olarak büyük şehirlere yakın olmasıyla günübirlik geziler için vazgeçilmez bir duraktır.

Sapanca’da göl kenarında yaptığınız yürüyüşten sonra Kırkpınar’da güzel bir akşam yemeği yiyebilir ve gezinize Sakarya’da bulunan yaylaları ziyaret ederek devam edebilirsiniz. Şehir merkezlerinden ve yoğun iş hayatının kasvetinden usanmış insanlar için harika bir kaçamak yeri olan Sapanca, yakınında açılan Kartepe Kayak Merkezi ile çok daha fazla rağbet görmeye başladı.

 

 


16-12-2020 11:14