Ordu'da Gezilecek Yerler | Cizgi Rent a Car
  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Turizm Rehberi
  4. Ordu'da Gezilecek Yerler

Ordu'da Gezilecek Yerler

Ordu’da Gezilecek Yerler

Turistik açıdan zengin şehirlerin yer aldığı bölgelerin başında Karadeniz gelmektedir. Karadeniz bölgesinde yer alan Ordu şehri M.Ö 6-7. Yüzyıldan bu yana bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi yapıları ve doğasıyla zengin bir şehirdir.

Doğal plajlar, akarsular, yaylalar, göletler ve milli parklarıyla ziyaretçileri büyüleyen bu şehir tarihi yapılarıyla da tarih ve kültür meraklılarının tercih ettiği uğrak şehirlerden biridir. Ordu gezilecek yerler bakımından zengin olduğundan herkese hitap etmektedir. Ancak diğer bir çok şehirde olduğu gibi kısıtlı bir zaman, geniş coğrafya ve gezilecek yerlerin fazla olmasından dolayı Ordu-Giresun araç kiralama hizmetlerinden faydalanmanızda yarar var.

Ordu’da bulunduğunuz süreç içerisinde gezmeniz ve görmeniz gereken bir çok yer vardır.

Boztepe

Ziyaretinizin ilk noktası olabilecek Boztepe, eşsiz güzellikleri kuş bakışı görmenizi ve Karadeniz’in temiz havasını ciğerlerinizde hissetmenizi sağlayacaktır. Boztepe, kafeler, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları açısından oldukça zengindir.

Bölgeyi diğer bazı yerlerden ayıran özellik yamaç paraşütü etkinliğinin yapılmasıdır. Bu da Boztepe’ye macera tutkunlarının akın etmesini sağlamaktadır. Buraya özel aracınızla veya teleferik ile çıkma olanağınız vardır.

Çambaşı Yaylası

Karadeniz bölgesinin önemli yaylalarından olan Çambaşı Yaylası, şehir merkezine 60 metre uzaklıktadır. Şifalı sularıyla bilinmektedir. Uzun yıllar önce turizm bölgesi olarak ilan edilmiş ve Türkiye’nin en geniş yaylası olma özelliğine sahiptir.

Neredeyse bütün doğa sporlarının yapılmasına elverişli olan yayla, yaz kış tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır. Kış ayında gitmeyi düşünüyorsanız 2017 yılında kurulan kış sporları ve kayak merkezi de hizmet vermektedir.

Çambaşı Yaylası’na minibüs ile yalnız belirli saatlerde ulaşım sağlanabildiğinden, Cizgi Rent a Car’dan aracınızı ayırmanızda fayda var.

Perşembe Yaylası

1500 metre yükseklikte, doğa ile iç içe bir yerde yer alan Perşembe Yaylası, her yıl Temmuz ayında düzenlenen şenliklere, güreş müsabakalarına, kültürel faaliyetlere ve çeşitli gösterilere ev sahipliği yapmaktadır.

Yeşil alanlar içerisinde doğa ile iç içe dinlenme, yamaç paraşütü ve safari etkinlikleri yapma imkanları sunmaktadır. Ayrıca yayla içerisinde kümbetler başta olmak üzere bir çok tarihi eseri görebilirsiniz.

 

Yason Burnu

Ordu’nun en yoğun turistik bölgeleri arasında yer alan Yason Burnu, tarihi ve doğa gezilerine elverişlidir. Antik döneme kadar uzanan Ordu’nun ve o dönemin deniz ticareti merkezi arasında yer almaktadır.

Burun ada ve özelliğine sahip olan yerde, 4000 yıllık olduğu bilinen balık havuzları, Jason’s Cruch kilisesi ve burun ucundaki fener dikkat çekmektedir. İlçe merkezine 20, şehir merkezine 35 ve havaalanına 100 km mesafede yer almaktadır.

Gaga Gölü

Gaga gölü heyelan sonucu çukurların yağmurlar sonucu dolmasıyla oluşmuş bir göldür. Yeşillikler arasında yer alan bu bölge birçok canlıya ev sahipliği yapmaktadır.

Çaka Plajı

Ordu’nun Perşembe ilçesine 10 dakikalık mesafede yer alan plaj beyaz kum plajı olarak da bilinmektedir. Temiz denizi ile turistler ve yöre halkı tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. İlçe merkezinden dolmuşlarla ulaşımı mümkündür ancak merkezden gelecekler 2 araç değiştirmelidir. Bu da zaman kaybı demektir. Bunun için Ordu-Giresun araç kiralama hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

                                                                                                                                                     

Gezilecek yerlerin büyük bir kısmının merkezden uzak olması araç kiralama ihtiyacı yaratmaktadır. Araç kiralama hizmeti kalite ve fiyat farkı göstermektedir. Kaliteyi en uygun fiyatlarla yaşamak için Samsunda araç kiralama hizmeti veren Cizgi Rent a Car’ı ziyaret edebilir, rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz.

Ordu Araç Kiralama Hizmeti

Ordu-Giresun bölgesine kara ve hava yoluyla ulaşım mümkündür. Gezilecek birçok yere toplu taşıma mevcuttur ancak bazı yerlere ulaşım için 2 dolmuş değiştirmeniz gerekmektedir. Bu da Ordu araç kiralama hizmeti sunan firma arayışına girmenize neden olabilir.

 

Ordu’da araç kiralamak isteyenler, uygun, kaliteli ve güvenli firmalar arar. Siz de Ordu kiralık araç arıyorsanız, rezervasyonunuzu geç olmadan yapabilirsiniz.

 

Ordu Ucuz Araba Kiralama

Kiralanacak aracın kilometresi, kiralandığı bölge, yakıtı, model yılı, cinsi, kiralandığı dönem fiyatları değiştiren etmenlerden sadece bazılarıdır.

 Cizgi Rent a Car Ordu-Giresun, en yeni araçlarla en iyi fiyat garantisini sunmaktadır.

Ordu araç kiralama ve Ordu - Giresun Havalimanı araç kiralama hizmetinde birçok kiralama kolaylığı sunmaktadır. Siz de web sitemiz, mobil uygulamamız üzerinden aracınızı 1 dakikada ayarlayabilir, 5 dakikada teslim alabilirsiniz.


05-04-2022 14:11